Kızıltepe'de gün geçmiyor ki iletişim kabloları çalınmasın

Kızıltepe ilçesinde yer altındaki telefon ve internet kablolarını kesen hırsızlar özel bir hastane ile mahalleleri iletişimsiz bıraktı.

Yaşam 26.02.2015 08:41:34 0
Kızıltepe

Kızıltepe ilçe merkezine bağlı Atatürk Mahallesi’nde yer altından geçen internet ile telefonları kabloları hırsızlar tarafından kesilerek çalınmaya çalışıldı. Kabloların kesilmesinden dolayı ilçe merkezinde hizmet veren özel bir hastane ile birçok mahalle iletişimsiz kaldı.

Kızıltepe ilçe Telekom Şefi İbrahim Öğütalp ile Özel Hastanenin Genel Müdürü Yusuf Çeçen yaşanan mağduriyeti İlke Haber Ajansına anlattı.

“Hırsızlar yüzünden sabah işe korkuyla geliyoruz”

Yaşanan hırsızlık vakalarından dolayı her sabah işe korkuyla geldiklerini belirten ilçe Telekem Şefi İbrahim Öğütalp, yetkililerin bir an önce failleri yakalayıp cezai işlem uygulaması gerektiğini dile getirdi. Öğütalp, “Dün akşam Kızıltepe Özel İpekyolu Hastanesi, Atatürk Mahallesi, Elbeyli Mahallesi, Yoldere Mahallesi ile Üç Evler Mahallerini besleyen kablolarımızın hepsi hırsızlar tarafından kesilmiş. Vatandaşların uyanması veya farklı bir sebepten dolayı bırakılmış. Netice itibariyle kesilen kablolar hiçbir müşterilerimize hizmet veremiyor. Biz artık bu hırsızlık olaylarından dolayı sabah işimize geldiğimiz zaman bir korkuyla geliyoruz. Bugün neresi çalınmış, neresi kesilmiş korkusuyla sabah işe geliyoruz. Hemen hemen her gün bu olaylar tekrarlanıyor. Bulunduğumuz bölge haricinde 4-5 noktamız daha kesilmiş. Bir yeri yapıyoruz, ertesi gün gene alınıyor. Artık yetişemiyoruz. Bu yaşanan olaylar yüzünden müşterilere düzenli bir şekilde hizmet veremiyoruz. Yetkililerin bu işi yapanları takip edilip bulmalarını ve gerekli cezai işlemlerin uygulanmasını istiyorum.” dedi.

“Hırsızların yaptığı yanlarında kar kalıyor”

İnternet ve telefon hatlarının kesintisinden dolayı hem hastaların hem de kendilerinin mağdur olduğunu vurgulayan Hastane Müdürü Yusuf Çeçen ise “Dün akşam saat 03.00 civarında hırsızlar hastaneyi besleyen Telekom ana hattını çaldıklarından dolayı telefon ile internet kesintisi yaşanıyor. Bütün sağlık hizmetleri internet üzerinde yapıldığı için ne hastalar bize ulaşabiliyor ve ne de hasta yakınlarına bilgi verebiliyoruz. Sabah saat 08.30’da mesaimiz başladı. Hastalarımız geldiğinde randevu veremiyoruz. E- reçete üzerinden çalıştığımızdan dolayı, internet kesildikten sonra hastalarımıza hizmet veremiyoruz. Telefonlar olmadığı içinde hastalara randevu veremiyoruz. Hastalarımız bu konuda çok mağdur oldu. Bizler de hizmet konusunda sıkıntı yaşıyoruz. Hem hastalar hem biz mağdur oluyoruz. Çevremizde bulunan eczanelerde hastalara hizmet sunamıyor. Hırsızlık yapılan yerlerde Mobese kameraları yok, aydınlatma yetersiz, yetkililerden gerekli tedbirleri almalarını istiyoruz.  Genelde hırsızların yaptıkları yanlarına kar kalıyor. Güvenlik güçleri fazla üzerlerine gitmiyor. Olay sayısı fazlalığından mı,  güvenlik ekibinin yetersiz kalışından mı bunu yetkililer bizden daha iyi biliyor. Bir daha böyle olayların yaşanmaması için gerekli önlemlerin alınmasını istiyoruz.” şeklinde konuştu.